PIASTA TYŁ - ORYGINAŁ CZY ZAMIENNIK

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gazik69
    Classic
    • 2007
    • 1

Z mojego doświadczenia (mam w domu octavię i fabię) wiem, że jeśli chodzi o łożyska to zawsze bardziej opłacalne jest kupienie oryginału lub zamiennika wysokiej klasy.
    Tańszy zamiennik i tak niedługo będziesz musiał zmienić.

Komentarz

• manolo
      Classic
      • 2010
      • 17

Otóż jeśli chodzi o czopy i piasty z tyłu w O1 to dla bębnów i tarcz są to te same części. Info pewne jak śmierć i podatki. Zmieniałem bębny na tarcze i zostawiłem swoje stare czopy i piasty z bębnów i tarcze śmigają na nich jak ta lala. O1 2001 MR`02 po lifcie.
      Łożysko w tej piaście jest teoretycznie do wymiany, wystarczy kupić odpowiednie (o ile jest w handlu) łożysko i wprasować w piastę, jeśli dokładnie obejrzycie piastę widać w niej wprasowaną bieżnię łożyska, kiedyś takie akcje to była norma, ciekły azot i bieżnia wpada sama. Później już tylko nowy symering i po bólu ... czekamy aż ktoś spraktykuje

Komentarz

• zad
        Classic
        • 2013
        • 5

Witam
        Nadszedł w końcu czas na wymianę tylnych piast w mojej O2 .
        Termin ustawiony, pojawiło sie pytanie ze strony mechanika jakiej maja być firmy .
        Do wyboru maja Ruville za okolo 310 pln lub jakis zamiennik za cos kolo 180.
        CO to za firma ten ruville mozna to zakładac czy koniecznie do servisu po oryginał ?

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

zad, zapytaj się czy nie mają SKF. Ruville nie jest zła ale moim zdaniem SKF najlepsze są. Z oryginałem z ASO sobie daj spokój, bo to może być taki sam Ruville tylko, że ze znaczkiem Skody a droższy dwa razy więcej
          "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6871
            • Ford

zad, jeżeli łożyska to tylko FAG lub SKF.

филип
            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• mariuszpolice
              Ambiente
              • 2012
              • 178

Zamieszczone przez ahmed799
              zad, jeżeli łożyska to tylko FAG lub SKF.
              zgadzam się, u mnie stare były FAG jedynie miały znaczki VW, a cena za coś około 250 zł na allegro

Komentarz

Pracuję...